• Bepaal deze week je eigen korting!
 • Verzending binnen 48 uur.
 • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
 • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

Verlengd: Super Sale Week >>

Verlengd: Super Sale Week >>

  Klik PVC of plak PVC vloer?
  Alp | 10 Jan 2024

  Klik PVC of plak PVC vloer?

  Klik PVC of plak PVC vloer?

  Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, kom je wellicht voor de keuze te staan tussen klik PVC en lijm PVC, ook wel dryback pvc genoemd op Happyfloors.nl. Beide soorten PVC-vloeren hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een uitgebreide vergelijking om je te helpen de beste keuze voor jouw situatie te maken.

  Wij bij Happyfloors.nl zien de laaste tijd een omzwaai in de markt naar klik vloeren. Wij snappen dit ook wel. Want klik pvc vloeren klikken in elkaar en dit oogt veel strakker. Je hebt geen kans op kleine kieren.

  1. Installatiemethode

  Klik PVC

  Bij klik PVC klik je de planken eenvoudig in elkaar, vergelijkbaar met laminaat. Dit type vloer is ideaal als je graag zelf klust of als je een vloer zoekt die je makkelijk kunt verwijderen of vervangen. Het zwevend leggen zonder lijm maakt het een toegankelijke keuze voor doe-het-zelvers.

  Lijm PVC

  Lijm PVC vereist het gebruik van lijm om de planken op de ondergrond te bevestigen. Deze methode is meer tijdrovend en kan het beste worden uitgevoerd door een professional. Het resultaat is een zeer stabiele en duurzame vloer, perfect voor ruimtes met veel loopverkeer.

  2. Duurzaamheid en Stabiliteit

  Klik PVC

  Klik PVC is duurzaam genoeg voor de meeste huishoudelijke en licht commerciële toepassingen, maar kan iets minder stabiel zijn dan lijm PVC, vooral in omgevingen met sterke temperatuurschommelingen.

  Lijm PVC

  Dit type vloer biedt een grotere stabiliteit en is beter bestand tegen temperatuur- en vochtigheidswisselingen, waardoor het een goede optie is voor drukbezochte commerciële ruimtes.

  3. Onderhoud en Reparatie

  Klik PVC

  Een voordeel van klik PVC is het gemak van reparatie. Beschadigde delen kunnen eenvoudig worden vervangen zonder de hele vloer te hoeven vernieuwen.

  Lijm PVC

  Hoewel lijm PVC duurzamer is, kan het lastiger zijn om beschadigde delen te repareren vanwege de sterke verlijming met de ondergrond.

  4. Geluidsisolatie en Comfort

  Klik PVC

  Dit type vloer biedt vaak betere geluidsisolatie en voelt comfortabeler aan onder je voeten door de luchtlaag tussen de vloer en de ondervloer.

  Lijm PVC

  Lijm PVC kan iets harder aanvoelen en biedt mogelijk minder geluidsisolatie, maar dit kan verbeterd worden met een goede ondervloer.

  5. Kosten

  Klik PVC is over het algemeen iets duurder in aanschaf dan lijm PVC. Dit verschil kan echter worden gecompenseerd als je besluit zelf te installeren. De uiteindelijke kosten hangen af van de kwaliteit van het materiaal en de complexiteit van de installatie.

  Installatie klik pvc vloer ter opzichte van plak pvc vloer

  5. Hoofstuk Vloerverwarming

  Warmtegeleiding

  Klik PVC

  Klik PVC heeft een luchtlaag tussen de planken en de ondervloer, wat kan resulteren in een iets minder efficiënte warmteoverdracht. Echter, de moderne klik PVC-vloeren zijn vaak zo ontworpen dat ze toch een goede warmtegeleiding bieden. Het is belangrijk om te kiezen voor een dunner product en te letten op de warmteweerstandswaarde, die niet te hoog mag zijn.

  Lijm PVC

  Lijm PVC staat direct in contact met de ondervloer, wat zorgt voor een uitstekende warmteoverdracht. Dit maakt het een ideale keuze als je een optimale efficiëntie van je vloerverwarming wenst. Lijm PVC biedt meestal een betere warmtegeleiding dan klik PVC, omdat er geen luchtlaag is die de warmte kan isoleren.

  Installatie bij Vloerverwarming

  Klik PVC

  Bij de installatie van klik PVC over een vloerverwarmingssysteem, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer geschikt is. Niet elke ondervloer is geschikt voor gebruik met vloerverwarming, dus dit is een belangrijk aandachtspunt.

  Lijm PVC

  Omdat lijm PVC direct op de ondervloer wordt geplaatst, is er minder zorg over de compatibiliteit met de ondervloer. De lijm moet echter geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming. Het is cruciaal dat de vloer goed wordt geëgaliseerd voordat de PVC wordt aangebracht.

  Reactie op Temperatuurveranderingen

  Klik PVC

  Klik PVC kan enigszins reageren op temperatuurveranderingen door uit te zetten of te krimpen. Dit is belangrijk om te overwegen bij vloerverwarming, omdat de temperatuur regelmatig kan fluctueren.

  Lijm PVC

  Lijm PVC heeft een betere stabiliteit bij temperatuurveranderingen, wat het een betere optie maakt voor ruimtes met vloerverwarming.

  Voorbereiding en Onderhoud

  In beide gevallen is het belangrijk de vloer goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat de verwarming gelijkmatig over de vloer is verdeeld. Ook is het raadzaam om de temperatuur geleidelijk te verhogen of te verlagen om plotselinge temperatuurschommelingen te voorkomen, wat schade aan de vloer kan veroorzaken.

  Conclusie

  Zowel klik PVC als lijm PVC kunnen geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming, maar er zijn belangrijke verschillen in warmtegeleiding en installatie. Lijm PVC is over het algemeen de betere keuze voor een optimale warmteoverdracht, terwijl klik PVC voordelen biedt in termen van installatiegemak en flexibiliteit. Zorg ervoor dat je producten kiest die specifiek ontworpen zijn voor gebruik met vloerverwarming en houd rekening met de specifieke eisen van je vloerverwarmingssysteem.

  Alle klik pvc vloeren op Happyfloors.nl zijn ook geschikt voor watergedragen vloerverwarming. 

  Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice. 
  7 dagen bereikbaar tot 22 uur. 

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot