• Bepaal deze week je eigen korting!
 • Verzending binnen 48 uur.
 • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
 • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

MEGA SALE WEEKEND >>

MEGA SALE WEEKEND >>

  Schoonmaken van je laminaatvloer: 5 handige tips!
  Daniel | 25 Mar 2024

  Schoonmaken van je laminaatvloer: 5 handige tips!

  Het schoonmaken van je vloer is belangrijk. Zeker als je een laminaatvloer hebt in de keuken of in de woonkamer. Een schone vloer is mooi om te zien en bovenal hygiënisch. Je vloer regelmatig reinigen zorgt daarnaast ook voor een lange levensduur van het laminaat. Maar hoe doe je dat het beste? Dit zijn 5 handige tips voor het schoonmaken van je vloer.

  Tips voor het reinigen van (waterbestendige) laminaatvloeren

  Je hebt waarschijnlijk gekozen voor laminaat omdat het mooi, praktisch en gemakkelijk te onderhouden is. Dat uit zich voornamelijk in het reinigen van de vloeren. Je vloer regelmatig van een goede schoonmaakbeurt voorzien, zorgt er ook voor dat deze langer meegaat.

  Natuurlijk weten we allemaal dat het belangrijk is om jouw laminaatvloer regelmatig te stofzuigen. Zo verwijder je vuil en zand dat krassen kan veroorzaken. Zeker als je dieren hebt moet je een laminaatvloer regelmatig, en bij voorkeur elke dag, goed stofzuigen. Maar hoe kun je het grondige schoonmaken van je laminaatvloer het beste aanpakken? 5 tips!

  1. Dweilen: niet té nat tenzij je waterbestendig laminaat hebt

  Als je een laminaatvloer hebt, is het prima om deze af en toe te dweilen. Als je geen huisdieren of kinderen hebt, kun je dit het beste 1x in de 14 dagen doen. Laminaatvloeren kun je dus dweilen, maar zorg er dan wel voor dat de dweil niet te veel vocht bevat.

  Dit kan de vloer ernstig beschadigen. Overtollig water kan door de naden lopen waardoor de laminaatvloer bol kan gaan staan of zelfs kan scheuren. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

  Heb je een waterbestendige laminaatvloer? Dan kun je de vloer wél prima nat dweilen. Deze vloeren zijn voorzien van een waterproof laag en een waterbestendige coating in de naden.

  Gebruik dus een zachte dweil die je goed uitwringt. Heb je jouw laminaatvloer per ongeluk toch te nat gedweild? Neem deze dan af met een schone droge doek of zorg voor wat extra ventilatie. De vloer kan dan veel sneller opdrogen waardoor er geen water op blijft staan.

  1. Gebruik nooit een stoomreiniger voor laminaatvloeren

  Heb je een mooie laminaatvloer die je goed schoon wilt maken? Gebruik dan zeker geen vloerreiniger op stoom. De hete stoom kan flinke schade toebrengen aan jouw mooie laminaatvloer. Zoals bijvoorbeeld vlekken of onherstelbare verkleuringen en kringen. Daarnaast kan het vocht eenvoudig doordringen door de naden van de vloer. Hoewel waterbestendig laminaat bestand is tegen vocht, kan de hitte ook flinke schade veroorzaken.

  1. Laminaatvloer regelmatig ontvetten

  Heb je een laminaatvloer in de keuken of onder de eettafel in de huiskamer? Dan is het ook belangrijk om de vloer af en toe te ontvetten. Denk maar eens aan het spetteren van pannen of de vettige rook van een gourmetstel dat neerdaalt op jouw vloer. Dit trekt niet alleen viezigheid aan, maar zorgt er ook voor dat jouw laminaatvloer niét echt schoon wordt van dweilen. Het vetlaagje moet je dus verwijderen. Dat kun je heel eenvoudig doen door een klein beetje ammoniak of afwasmiddel toe te voegen aan het water waarmee je dweilt.

  1. Kleine vlekjes met de hand verwijderen

  Het schoonmaken van je laminaatvloer wordt een stuk eenvoudiger wanneer je kleine vlekken direct weghaalt. Dat kun je het beste handmatig doen met een schone, zachte doek die je drenkt in een soda-oplossing. Wring de doek goed uit en verwijder de vlek met de hand. Zo voorkom je dat de vlek nog meer vuil aantrekt of straks moeilijk te verwijderen is tijdens het dweilen. Is jouw laminaatvloer in zijn geheel zwaar vervuild of ligt er een dof laagje over de toplaag van de vloer? Dan kun je de laminaatvloer ook dweilen met soda.  

  1. Schoonmaken met de juiste reinigingsmiddelen voor laminaatvloeren

  Pas op met agressieve of chemische reinigingsmiddelen als je jouw laminaatvloer wilt schoonmaken. Dit kan onherstelbare vlekken of kringen veroorzaken of de toplaag van waterbestendige laminaatvloeren beschadigen. Het schoonmaken van je vloer kun je het beste doen met vriendelijke schoonmaakmiddelen. Zoals natuurazijn, water of soda.

  Deze maken je vloer niet alleen hygiënisch schoon, maar laten laminaat ook stralen. Dat is in tegenstelling tot groene zeep of andere allesreinigers die jouw laminaatvloer dof maken.

  Schoonmaken laminaat ondervloer

  Zo houd je jouw laminaatvloer van HappyFloors.nl mooi

  Natuurlijk wil je jouw klik laminaat vloer met visgraatmotief of waterbestendige laminaatvloer van Happy Floors zo lang mogelijk mooi houden. Dat doe je niet alleen met de bovenstaande reinigingstips voor laminaat, maar ook door de onderstaande regels in acht te nemen. Zo voorkom je lelijke kringen en vlekken, maar bijvoorbeeld ook krassen of deuken. 

  • Draag sloffen: om krassen en andere beschadigingen te voorkomen, is het verstandig om zo min mogelijk met schoenen op de laminaatvloer te lopen. De zolen van sportschoenen kunnen tevens lelijke strepen en vlekken veroorzaken. Door je schoenen uit te doen bij de voordeur, voorkom je zand én hoef je minder vaak te stofzuigen. Zand kan de toplaag van de laminaatvloer beschadigen. Deze wordt dan op den duur dof.

  • Schoonloopmat bij de deur: draag je liever geen sloffen in huis? Zand en vuil op de laminaatvloer kun je ook voorkomen met een schoonloopmat bij de deur. Deze matten vangen de meeste viezigheid op. Ook hiermee voorkom je dat de vloer beschadigt.

  • Beschermviltjes onder de meubels: het heen en weer schuiven van de eetkamerstoelen, een bijzettafeltje of een tafel kan diepe krassen veroorzaken in de toplaag van de laminaatvloer. Dat is zeker funest als je een waterbestendige vloer van laminaat hebt. Om dit te voorkomen kun je jouw meubels voorzien van beschermviltjes.

  • Parketborstel gebruiken: een laminaatvloer stofzuigen kun je het beste doen met een zogenaamde parketborstel. Deze opzetstukken voor stofzuigers zijn voorzien van een lange, brede mond met zachte borstelharen. Ze veroorzaken geen krassen tijdens het stofzuigen. Ook niet wanneer er zand of vuil op de laminaatvloer aanwezig is.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot