• Bepaal deze week je eigen korting!
  • Verzending binnen 48 uur.
  • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
  • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

Koningsdag = Koning Deals! >>

Koning Deals >>

    Waterbestendige Laminaat Vloeren
    Mart | 25 Mar 2024

    Waterbestendige Laminaat Vloeren

    Waterbestendige laminaatvloeren? De voordelen van waterproof laminaat

    We hebben hier alle watervaste laminaat vloeren voor je in 1 categorie gezet, bekijk ze hier.

    Denk je na over een nieuwe laminaatvloer in huis? Dan zijn waterbestendige laminaatvloeren zeker het overwegen waard. Je geniet namelijk niet alleen van een prachtige vloer, maar ook van andere praktische voordelen. Je hoeft namelijk niet bang te zijn voor onherstelbare schade door het morsen van water, natte hondenpoten of dweilen. In dit artikel lees je precies wat waterbestendig laminaat is en welke voordelen het heeft.

    Wat zijn waterbestendige laminaatvloeren?

    Laminaatvloeren die waterbestendig zijn, kunnen goed tegen water of vocht. Daarin verschillen ze met gewoon laminaat wat niet geheel waterdicht is. Dat komt doordat de naden van waterbestendige vloeren zijn voorzien van een coating en een waterproof toplaag. Deze waterdichte laag vormt een uitstekende barrière tegen vocht. Dit zorgt ervoor dat vloeren met gecoate naden en een watervaste laag een lange levensduur hebben.

    Als je kiest voor een laminaatvloer die watervast of vochtbestendig is, hoef jij je dus geen zorgen te maken over vocht dat zich via de naden van het laminaat ophoopt onder de vloer. Dat betekent dat waterbestendige laminaatvloeren niet alleen geschikt zijn voor de huiskamer of de keuken, maar ook voor de badkamer, het toilet of de doucheruimte.

    Daarentegen zijn deze vloeren, net zoals andere laminaatvloeren, niet van echte houten planken te onderscheiden. Het laminaat is leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Zoals donker eiken of een naturel laminaat vloer met waterbestendige en gecoate naden.

    Voor welke ruimtes is waterbestendig laminaat geschikt?

    Laminaatvloeren die bestand zijn tegen water zijn geschikt voor alle ruimten. In de woonkamer en keuken, maar ook in de slaapkamer of op de thuiswerkplek. De vloeren zijn eenvoudig te reinigen en te dweilen. Water loopt door de coating niet onder de vloer door.

    Uniek is dat je dit soort laminaat ook kunt gebruiken in natte ruimten. Zoals de douche of de badkamer bijvoorbeeld. Gewoon laminaat is daarvoor minder geschikt. Door de hoge vochtigheidsgraad kunnen traditionele laminaatvloeren beschadigen of zelfs bol gaan staan.

    Met een waterbestendige vloer van laminaat gebeurt dat niet. Daardoor profiteer je wel van de voordelen van een warme uitstraling in de badkamer, zonder dat je voorzichtig hoeft te zijn met water of vocht. Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit verschillende stijlen. Kies voor een waterbestendige brede laminaatvloer of ga voor klassiek met rechte stroken.

    Watervast laminaat van het merk Hoomline

    De voordelen van een laminaatvloer die waterbestendig is

    • Lange levensduur: een waterproof laminaatvloer heeft een lange levensduur. De planken van de vloer zijn namelijk heel goed bestand tegen water en vocht. Daardoor is de kans op beschadigingen, kringen of lelijke vlekken door vocht of water veel kleiner. Omdat deze vloeren over het algemeen langer meegaan, zijn ze een prima investering.

    • Makkelijk te onderhouden: kiezen voor een laminaatvloer die waterbestendig is, doe je ook omdat het onderhoud een stuk eenvoudiger is. Je kunt de vloer namelijk gewoon dweilen met lauwwarm water of afnemen met een natte doek als je iets hebt gemorst.

    • Ideaal voor huisdieren: ook voor gezinnen met huisdieren biedt waterbestendig laminaat veel voordelen. Denk maar eens aan de natte poten van de hond als je jouw viervoeter hebt uitgelaten terwijl het hondenweer was. De vloer kan hier prima tegen.

    • Ook voor badkamers en toiletten: waar gewoon laminaat minder geschikt is om te gebruiken in sanitaire ruimtes, voelen laminaatvloeren met een waterdichte coating zich hier juist wel thuis. Je hoeft geen rekening te houden met vocht of een hoge luchtvochtigheidsgraad. De waterproof vloer ondervindt hier geen schade van. Dat maakt dit laminaat ook heel geschikt om te gebruiken in de badkamer, douche of toilet.

    • Diverse kleuren en stijlen: waterdicht laminaat is leverbaar in heel veel verschillende kleuren en stijlen. Je kunt de vloer dus heel goed afstemmen op de uitstraling van de betreffende ruimte. Er zijn veel verschillende soorten kleuren, maar ook diverse stijlen. Daarnaast is waterbestendig laminaat niet te onderscheiden van een houten vloer.

    • Betaalbaar: als je kiest voor waterbestendig laminaat van Happy Floors, dan ben je ook zeker van een betaalbare vloer. De waterproof laminaatvloeren uit ons assortiment zijn leverbaar in veel verschillende prijsklassen. Zo vind je altijd de vloer die past binnen jouw budget. Een watervaste laminaatvloer is in elk geval altijd betaalbaar. Ze hebben een lange levensduur waardoor ze op de lange termijn een goede investering zijn.

    Kun je een waterproof laminaatvloer makkelijk zelf leggen? 

    Wil je laminaat leggen in de keuken, de woonkamer of op de badkamer? Dit kun je eenvoudig zelf doen. Ook als je kiest voor een waterbestendige laminaatvloer. Sterker nog, deze vloeren zijn niet alleen eenvoudiger, maar ook vele malen sneller te leggen in vergelijking met een tegelvloer of echte houten vloer. Zeker als je kiest voor klik laminaat.

    De waterbestendige vloeren van Happy Floors zijn heel eenvoudig zelf te leggen. Daarnaast heb je bij ons ook een ruime keuze aan vloer toebehoren. Zoals bijvoorbeeld kwalitatieve en dempende ondervloeren, bijpassende plinten of lijmen en kitten van de beste kwaliteit. Bestel je een laminaatvloer bij Happy Floors? Dan krijg je de ondervloer zelfs gratis.

    Online een waterdichte laminaatvloer bestellen

    Ben je overtuigd door de vele voordelen van waterbestendige vloeren van laminaat? Bestel jouw favoriete vloer voor in de woonkamer of badkamer, dan eenvoudig via onze webshop. Daar heb je de keuze uit vloeren van de beste merken. Zoals Quick Step laminaat of een waterbestendige laminaatvloer van Hoomline of Douwes Dekker in de mooiste kleuren. Kun je wel wat advies gebruiken over waterbestendig laminaat of wil je jouw vloer het liefst eerst in het echt bekijken? Maak dan eenvoudig online een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. De showrooms van HappyFloors.nl vind je in Enschede en in Hilversum.

    We hebben watervaste laminaat vloeren in allerlei kleuren, bekijk ze hier.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot