• Bepaal deze week je eigen korting!
 • Verzending binnen 48 uur.
 • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
 • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

MEGA SALE WEEK >>

MEGA SALE WEEK>>

  Verschil in Laminaat
  Alp | 24 Feb 2022

  Verschil in Laminaat

  Verschillende soorten Laminaat

  Laminaat soorten uitgelegd - Happyfloors.nl

  1. Doorzichtige, slijtvaste bovenlaag
   De toplaag is een belangrijk onderdeel van de laminaatplank, deze beschermd namelijk het hout tegen invloeden van buitenaf zoals krassen schroeiplekken en huishoudelijke chemische middelen.

  2. Deze laag bepaalt het uiterlijk van de Plank.
   Dit is de laag dat feitelijk het hele uiterlijk van je Laminaat vloer bepaald.

  3. Kernlaag - Vaak HDF, maar soms ook MDF (Medium Density Fiberboard)
   HDF staat voor High Density Fibreboard en is een belangrijk onderdeel dat mede de kwaliteit van de plank bepaald. Hoe dikker het HDF/MDF hoe  stabieler de plank wordt, ook het contact geluid wordt minder met een dikkere plank en een goede OndervloerIn deze laag zit ook de Click-verbinding verweven. 

  4. De onderlaag
   De onderlaag is wat anders dan een ondervloer, de onderlaag ook wel rug genoemd, zorgt ervoor dat de plaat niet kromtrekt en altijd recht blijft en niet zal doorzakken. 

  MDF of HDF als kern?

  Alle vloeren bij Happyfloors.nl  zijn van HDF gemaakt, waardoor onze vloeren direct voldoen aan onze hoge kwaliteit standaard.
  Het verschil zo hem in de dichtheid van de kernlaag, het woord Density (Dichtheid) zegt het al, bij Medium Dichtheid zijn de hout fibers met minder grote dichtheid samen geperst, en dus minder vast aan elkaar geperst dan Hoge Dichtheid fibers. Dit merkt u ook gelijk aan het gewicht van de Laminaat plank.

  Verschillende Diktes

  Laminaat is beschikbaar in verschillende diktes, de dikte van laminaat verschilt tussen de 6mm en 12mm.
  De dikte is vooral belangrijk voor het contact geluid in uw kamer en dat van uw eventuele onderburen, want hoe dikker het laminaat, hoe minder contact geluid u waarneemt. Houd wel rekening dat als u kies voor dik laminaat u genoeg ruimte overhoud voor het openen van deuren etc, er moet namelijk ook een ondervloer onder. Meet dit goed op voordat u uw bestelling plaatst.

  V4 of V2?

  V4 houd in dat je laminaat of PVC vloer aan 4-zijden een inkeping heeft tussen de planken, hierdoor krijg je een ruimtelijk gevoel en in combinatie met een natuurlijke kleur creëer je op deze manier een echte landelijke uitstraling. U raad het al, V2 heeft aan 2-zijden een inkeping, De inkeping bij V2 vloeren zit altijd aan de lange zijde. Er bestaan natuurlijk ook vloeren met een hele strakke afwerking, deze hebben geen V.

  Je kunt op de product pagina filteren op V2 of V4 vloeren.

  Montage van Laminaat

  Laminaat leggen kunt in principe perfect zelf leggen, wel moet u rekening houden met bepaalde dingen. Wij geven u een 2 tips om problemen te voorkomen. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze vrolijke legservice, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

  1. Het is belangrijk dat u het laminaat eerst minimaal 48 uur in de ruimte bewaard waar u ze wilt leggen, zodat de planken kunnen wennen aan de omgeving, want doet u dit niet en u begint gelijk met leggen, dan komen er gegarandeerd kieren en oneffenheden in uw nieuw gelegde vloer. Dit is het laatste wat u wilt.

  2. Begin met leggen in de hoek van de kamer, met de groefzijde 50mm van de muur af. Zodat de volgende rij planken makkelijk kunt klikken. 

  Laminaat Filters, filter de verschillende soorten laminaat.

  U kunt op onze product pagina kiezen uit verschillende laminaat soorten. Je kunt hier filteren op dikte, kleur en breedte.

  Lees meer over verschillende breedtes hieronder. 


  Verschillende breedtes: Normaal, XL of zelfs XXL Laminaat!

  Breed laminaat is helemaal HIP, extra brede planken geven uw interieur een luxere uitstraling. Uw woonruimte ziet er al gelijk een stuk ruimtelijker uit.
  Wij hebben verschillende breedtes in huis, u selecteert ze gemakkelijk op onze product pagina onder het filter XL of XXL.
  U kunt natuurlijk ook gewoon gaan voor de normale breedtes die alom gelegd worden.

  Kies het filter XL of XXL op onze product pagina.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot