• Bepaal deze week je eigen korting!
 • Verzending binnen 48 uur.
 • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
 • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

MEGA SALE WEEKEND >>

MEGA SALE WEEKEND >>

  Verschil in PVC
  Freddy | 11 Feb 2021

  Verschil in PVC

  Doorsnee, PVC vloer, uitleg PVC vloer

  Toepassingen voor PVC vloeren 

  Een PVC vloer heeft meer toepassingsmogelijkheden dan een Laminaat vloer. Dit komt omdat PVC eenvoudiger te bewerken is, mede omdat het flexibeler is dan laminaat. PVC kan beter tegen vocht en water dan laminaat. Er is ook een AQUA variant PVC vloer verkrijgbaar, deze is volledig water dicht en kan prima in een ruimte worden gelegd waar het erg vochtig is.

  Verschillen m.b.t. de toplaag van een PVC vloer

  De dikte van de toplaag van een PVC vloer bepaald de kwaliteit van de PVC vloer. Bij Happyfloors.nl verkopen wij PCV vloeren met een toplaag in 2 verschillende diktes, namelijk PVC met een 0.55 mm toplaag en PVC met een toplaag van 0.30 mm. Een vloer met een toplaag van 0.55 mm heeft de beste kwaliteit. Deze toplaag doorstaat bijzonder intensief gebruik.

  Daarom raden we een vloer met een toplaag van 0.55 mm aan voor gezinnen met kinderen, als deze wordt gelegd in een woonkamer. Ook als er huisdieren over de vloer komen raden we een vloer met een toplaag van 0.55 mm aan. Een vloer met een toplaag van 0.33 mm kan minder intensief gebruik verdragen dan een vloer met een toplaag van 0.55 mm. Toch is voor ruimtes zoals een slaapkamer of zolder een vloer met een toplaag van 0.30 mm ruim voldoende. 

  Comfort van PVC, ook in vochtige ruimtes!

  Een PVC vloer heeft meer toepassingsmogelijkheden dan een Laminaat vloer. Dit komt omdat PVC eenvoudiger te bewerken is, mede omdat het flexibeler is dan laminaat. PVC kan beter tegen vocht dan dan laminaat. 

  Andere voordelen van PVC zijn:

  • geluiddempend in vergelijk met andere harde vloeren als laminaat
  • kleur en structuur vast in vergelijking met natuurlijke materialen als hout en kurkvloeren
  • uitstekende mogelijkheid om te combineren met vloerverwarming en koeling
  • vochtongevoelig en dus geen last van bolling of vlekken als bij laminaat of houten vloeren en parket
  • geen nabehandeling nodig zoals een laklaag bij normaal gebruik zoals bij parketvloeren
  • erg sterk en minder gevoelig voor deukjes en krassen

  Plak PVC of Click PVC?

  Er bestaan 2 soorten PVC vloeren. Een plak variant , ook wel “dryback” en een klik variant. De plakvariant wordt op de ondergrond verlijmd. Dit is een klus waarvoor wel de nodige kennis vereist is. Wij raden dit niet aan voor de “doe-het-zelfer”. Ons advies is om dit door een professional te laten doen (Bekijk hiervoor de mogelijkheden van onze legservice). De klik variant is over het algemeen prima zelf te installeren op een vlakke ondergrond, maar natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik maken van onze legservice. Bekijk hiervoor ook de prijzen. Het is misschien niet zo duur als u denkt! 

  Verschillende soorten

  Hieronder de diverse soorten PVC op een rij:

  - Visgraat 
  - Betonlook
  - AQUA+ 
  - PVC Tegels
  - PVC Stroken

  Ondervloer voor een PVC vloer

  ''Voor een PVC vloer is een ondervloer nodig met een hoge drukvastheid''

  Allereerst verlengt een ondervloer de levensduur van uw nieuwe vloer. Een ondervloer zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de vloer verschuift of kromtrekt, hierdoor is deze minder snel aan vervanging toe. Daarnaast heeft een ondervloer een isolerende en vochtwerende werking, waardoor het eenvoudiger wordt om uw woning op de juiste temperatuur te houden. Hierdoor hoeft u uw kachel minder vaak te gebruiken en blijft uw vloer bespaard van optrekkend vocht. Hierdoor heeft u meer woongenot. Niet in de laatste plaats heeft een ondervloer een geluiddempende werking. Als u buren of onderburen heeft zullen zij geen last van u hebben wanneer u over uw eigen PVC vloer loopt. Zo verhoogt u ook het woongenot van uw buren. Wel moeten we erbij zeggen dat de meeste Klik PVC vloeren die wij verkopen in onze webshop zijn voorzien van een geïntegreerde ondervloer, sommige klik pvc vloeren hebben zelf het 10db certificaat waardoor een extra ondervloer juist niet noodzakelijk is.

  Meer informatie nodig?
  Wij staan voor u klaar via de live chat of bel naar 085-0608551

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot