• Bepaal deze week je eigen korting!
 • Verzending binnen 48 uur.
 • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
 • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

Verlengd: Super Sale Week >>

Verlengd: Super Sale Week >>

  Vloer acclimatiseren: waarom?
  Daniel | 10 Jan 2024

  Vloer acclimatiseren: waarom?

  Vloer acclimatiseren: waarom?

  Als je een nieuwe vloer gaat leggen, is het essentieel om rekening te houden met het proces van acclimatiseren. Dit geldt zowel voor klik PVC als voor lijm PVC, en is van cruciaal belang voor een succesvolle en duurzame installatie. In deze blog leg ik uit waarom het acclimatiseren van je vloer zo belangrijk is en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

  Wat is Acclimatiseren?

  Acclimatiseren betekent dat je de nieuwe vloerplanken laat wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte waar ze gelegd zullen worden. Dit is belangrijk omdat vloermaterialen kunnen uitzetten of krimpen onder invloed van veranderingen in hun omgeving.

  Waarom is Acclimatiseren Belangrijk?

  1. Voorkomen van Vervorming

  Als je de vloer niet laat acclimatiseren, loop je het risico dat de planken na het leggen gaan uitzetten of krimpen. Dit kan leiden tot vervormingen zoals kromtrekken, opbollen of kieren tussen de planken.

  2. Langere Levensduur

  Een goed geacclimatiseerde vloer zal minder snel last hebben van problemen veroorzaakt door temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Dit draagt bij aan een langere levensduur van je vloer.

  3. Garantievoorwaarden

  Veel fabrikanten eisen dat hun vloeren geacclimatiseerd worden voordat ze worden gelegd. Als je dit niet doet, kan dit invloed hebben op de garantievoorwaarden.

  Coretec vloeren hoeven niet aan de omgeving te wennen
  Op de foto: Een COREtec vloer, deze vloeren hoeven niet te wennen aan de omgeving. 

  Hoe Acclimatiseer Je Jouw Vloer?

  1. Tijd

  Geef je nieuwe vloer de tijd om te wennen aan de omstandigheden in de ruimte. Dit proces duurt meestal tussen de 48 en 72 uur.

  2. Temperatuur en Vochtigheid

  Zorg ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte representatief zijn voor de normale omstandigheden. Dit betekent dat je de verwarming of airconditioning aan moet hebben zoals je normaal gesproken zou doen.

  3. Verpakking

  Laat de vloerplanken in de verpakking tijdens het acclimatiseren. Leg de gesloten pakken plat op de grond in de ruimte waar de vloer gelegd zal worden.

  4. Gelijkmatige Verspreiding

  Verspreid de pakken gelijkmatig over de ruimte om ervoor te zorgen dat alle planken gelijkmatig acclimatiseren.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot