• Bepaal deze week je eigen korting!
  • Verzending binnen 48 uur.
  • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
  • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

SUPER-SALE WEEK >>

SUPER-SALE WEEK >>

    Vloer & Huisdieren
    Alp | 26 Jan 2023

    Vloer & Huisdieren

    Bijna alle vloeren bij Happyfloors.nl voldoen aan hoge kwaliteit eisen en zijn bijna allemaal geschikt voor huisdieren. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een vloer voor een optimaal gemak voor uw hond of kat?

    De ideale huisdier bestendige vloer:

    Niet glad
    Eenvoudig te reinigen
    Vochtbestendig
    Geluiddempend
    Slijtvast

    Een PVC-vloer is in principe harder dan laminaat. Maar vooral het kwaliteitsverschil bepaalt het verschil in hardheid. De toplaag van het laminaat moet dik genoeg zijn. Een topkwaliteit laminaat zal dus dicht in de buurt komen van PVC. Je kunt de kwaliteit van laminaat aflezen aan de AC classificatie. (Deze loopt op tot 6, wat het hardst haalbare is.) Ook kun je laminaat eventueel nog eens extra aflakken. (Vooral handig als je een huisdier neemt maar de laminaatvloer niet wil vervangen.) Overigens is PVC waterbestendig, dus daar kan prima een plasje op komen. 

    Uitglijden; een vloer mag niet te glad zijn omdat je hond hierop kan uitglijden, waardoor spierverrekkingen kunnen optreden. De meeste PVC-vloeren zijn standaard antislip. Bij een laminaatvloer moet je ook hier weer goed letten op de classificatie natuurgetrouwe structuur, deze staat bij elk product aangegeven op onze site. Uiteraard kun je ook een vloerkleed neerleggen zodat een groot deel van de ruimte geschikt is voor je hond.

    Daarmee komen we echter meteen op het volgende punt; hygiëne. Iedereen weet dat in vloerkleden zich eitjes van vlooien kunnen nestelen. Met goed zuigen is dat echter geen enkel probleem! Maar hou toch met een paar dingen rekening: hoogpolig wordt afgeraden (ook in verband met nagels) en sisal is een materiaal dat je beter niet kunt kiezen omdat het lastig tot in diepte schoon zuigt (dat geldt trouwens ook voor diepe groeven in harde vloeren). Een kamerbrede vinylvloer zou dan wel weer een oplossing kunnen zijn.

    Tot slot de meest voor de hand liggende; vocht. Een ongelukje kan gebeuren en dan wil je niet door een plasje op de vloer blijvende schade ondervinden. Ook daar wint PVC van laminaat (tenzij speciaal extra waterbestendig). De PVC vloeren met een toplaag van 0.55mm zijn allemaal uitermate geschikt voor uw hond of kat. Wij geven 15 jaar garantie op deze vloeren voor intensief huisdier gebruik. ;)
    Let dus goed op alle classificaties, maar voel je niet beperkt in je keuze, want je kunt met de huidige doorontwikkelingen tegenwoordig alle kanten op! Laat je hoe dan ook goed informeren voordat je een nieuwe vloer kiest.

    Bekijk de vloer van de foto.

    Bekijk onze Collectie vloeren.

    Meer informatie? Bekijk onze  blogs.

    hond huisdier laminaat pvc

    Heeft u vragen over de aankoop van uw nieuwe vloer? Neem dan contact op met de Live Chat (rechts onderin) of bel ons op 085-0608551

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot