• Bepaal deze week je eigen korting!
  • Verzending binnen 48 uur.
  • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 22 uur.
  • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

Koningsdag = Koning Deals! >>

Koning Deals >>

    Vloertrends in 2024
    Daniel | 08 Jan 2024

    Vloertrends in 2024

    De Vrolijke Vloertrends van 2024:
    Ontdek Ze bij Happyfloors.nl!

    2024 is inmiddels van start gegaan.
    In deze blog leest je alvast wat je kan verwachten op vloeren gebied. 

    Forever visgraat

    Heel eerlijk: de visgraatvloer is eigenlijk geen trend meer, maar heeft zijn vaste plek in vloerenland allang verdiend. Vroeger hadden onze grootouders al visgraat op de vloer, en in 2024 zijn we nog steeds fan. Visgraat is chic, elegant en tijdloos. Naast het reguliere visgraatpatroon, zijn er veel unieke legpatronen die van een houten vloer een waar kunstwerk maken. Een voorbeeld is de Hongaarse punt, die voor een klassieke uitstraling zorgt. Bij een visgraat is het legpatroon trapsgewijs en bij een Hongaarse punt zijn de planken schuin afgesneden en ligt de bovenkant van de planken tegen elkaar. Wil je een echt statement maken met de vloer? Dan is een zogenaamde Versailles-vloer misschien wat voor je. Dit blokpatroon doet denken aan gevlochten hout in een vierkant kader. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden om de vloer te customizen, denk aan de breedte van de plank, het soort hout en de plinten.

    Belakos Atico 83 Eiken Visgraat vloer
    Vloer op de foto:
    PVC Visgraat Vloer Van Belakos:
    Attico 83.

    Warme houten vloer

    Hout is altijd een goede keuze. In 2024 blijven houten laminaat of pvc vloeren een populaire trend, waarbij (donker) warm hout speciale aandacht krijgt. Een donkere warme vloer biedt elke ruimte een warme en sfeervolle basis. Dit is vooral effectief in grote, lichtrijke ruimtes waar een donkere vloer perfect past. En wees gerust, het combineren van verschillende houtsoorten is een uitstekend idee: een eettafel van licht hout staat bijvoorbeeld prachtig op een donkere houten vloer, en andersom.

    Eiken Natuur uit de Ingelstad serie
    Vloer op de foto:
    Laminaat Vloer Van Ambiant: Ingelstad Eiken Natuur

    Duurzaamheid

    De trend naar duurzaamheid blijft toenemen In 2024 wordt het bewustzijn over de invloed van menselijke activiteiten op het milieu alleen maar sterker. Dit heeft ook zijn weerslag op de keuzes van consumenten betreffende vloeren. PVC vloeren, die vervaardigd zijn uit synthetische, niet-biologisch afbreekbare materialen, zullen waarschijnlijk minder populair worden. Dit komt mede doordat PVC vloeren potentieel schadelijke stoffen zoals weekmakers kunnen bevatten.

    Meer weten?
    Maak dan een afspraak voor een showroom bezoek of bel even.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot